Har slått rot i bygdas sentrum


– Her har vi dobbelt så mange kvadratmeter og behandlingsrom, sier en fornøyd Kihlman.

– All infrastruktur, og det er mye på et tannlegekontor, er tilrettelagt fra bunnen av, fortsetter han.

Kolbotn Tannhelse har lange tradisjoner i kommunen. Klinikken ble etablert i det da splitter nye Sentrumsbygget på slutten av 60-tallet. Nå har Thomas Kihlman og hans stab slått rot i topp moderne lokaler, tvers over gamle Oppegård Rådhus.

Historien begynner en god del år tidligere. Våren 1998. Thomas Kihlman var ikke engang ferdig uteksaminert, men der sto han med en femti prosent eierandel i en egen praksis på Majorstua.

Her skulle han bli i flere år, men i 2003 fikk han mulighet til å jobbe én dag i uken hos Kolbotn Tannhelse, i Sentrumsbygget. Med to små barn hjemme var det en velkommen mulighet. Det varte i halvannet år.

– Jeg endte opp med å ha to jobber. Da solgte jeg praksisen på Majorstua, og begynte fulltid på Kolbotn, forteller Sofiemyr-mannen.

Tidlig praksis

Samarbeidet med makker Baard Andreassen gikk knirkefritt i mange år. Strålende, som Kihlman selv sier. Så skjedde det noe som skulle snu opp ned på alt.

Baard Andreassen døde brått i 2015. Thomas Kihlman sto alene igjen med praksisen, og overtok ansvaret for alle klinikkens pasienter.

– I første halvdel av 2016 jobbet jeg dobbelt så mye som året før, forteller han.

Det høres ut som en oppskrift på utbrenthet. Noe måtte skje, og noe skjedde. Kihlman kjøpte den andre halvdelen av praksisen, og startet jobben med å sette sammen et helt nytt lag.


Godt samarbeid

Det var i sin tid Håkon Andreassen som startet tannlegepraksis på Kolbotn. Etter at hans sønn Baard tok over, ble klinikken modernisert og utvidet.

Etter femti år i samme lokaler var det på høy tid med en ny modernisering av klinikken, og ikke minst flere behandlingsrom.

– Det ble naturlig å starte med blanke ark, og å forsøke å plassere oss midt i dagens sentrum av bygda, sier Kihlman.

Kanskje særlig etter etableringen av Kolbotn Torg har sentrum forflyttet seg til vestsiden av toglinjen, men selv om mye har skjedd de siste tiårene er det ikke akkurat Manhattan han har flyttet til.

– Noen "følelse av by" er det ikke. Her får man "følelsen av bygd", og den synes jeg vi skal omfavne. Kolbotn er ikke en del av Oslo eller Ski, men en landsby midt imellom, sier Kihlman.

Modernisering

Kolbotn er ikke en del av Oslo eller Ski, men en landsby midt imellom

Material property, Font

Thomas Kihlman

Musical instrument
Home appliance, Product, Fluid
Office supplies, Electronic instrument, Audio equipment
Jeg er opptatt av at vi skal ha en stabil kjerne med lokale medarbeidere

Material property, Font

Thomas Kihlman

Som du forstår. Stedet vi bor er viktig for Thomas Kihlman. Selv har han forholdt seg til postnumrene 1413, 1412 og 1410 fra barnsben og frem til i dag.

Han har gått på Tårnåsen skole, Fløysbonn skole og Oppegård Videregående skole. Som idrettsinteressert har han akslet trøya til Kolbotn fotball og Hellerasten volleyball. Han har vært høyreving i Kolbotn håndball og quarterback på Kodiaks.

Han pirker i tenner på dagtid, men som gammel center i Sofiemyr ishockeyklubb pirker han fortsatt inn pucker i rinken på Sofiemyr på vinterstid.

I snart tyve år har han altså også hatt tannklinikk midt i «landsbyen». Det skal godt gjøres å kalle seg mer lokal enn Thomas Kihlman.

Lokalidretten

Lokal forankring er viktig for Kihlman, noe som gjenspeiles i dagens mannskap. Thomas Nordhammer kom inn med bred erfaring fra egen praksis i Ski. Kolbotn-gutt Alan Hafid ble hentet inn som nyutdannet tannlege. Tannpleier Aisha Zafar var bosatt på Kolbotn.

I løpet av 2017 var det nye laget komplett, og i 2019 flyttet de inn i de nye lokalene i Ingierveien.

– Vi begynte på en måte helt på nytt. Jeg er opptatt av at vi skal ha en stabil kjerne med lokale medarbeidere. Det fungerer kjempebra, sier Kihlman.


Lokalt lag

Automotive design, Chair, Building, Table
Shorts, Shoulder, Leg, Knee, Building, Floor
Social group, Cosmetic dentistry, Clothing, Smile, Organ, Sleeve, Community, T-shirt
Jeg skal være landsbytannlegen. Det er rollen jeg vil ha

Material property, Font

Thomas Kihlman

Det forplikter, det kjenner han på. Som et lokalt tannlegesenter kan man ikke operere som i en storby. Med aggressiv prispolitikk og stort gjennomtrekk av pasienter.

Ikke har han noe som helst ønske om det heller.

– Jeg ønsker ikke å være en som utarmer jorden vår. Jeg vil helst ha pasienter som føler tilhørighet, og er ikke ute etter en kortsiktig boost i omsetningen, sier han.

Når han handler i matbutikken vil han naturlig nok at folk skal hilse, ikke hytte med neven. Kihlman og Kolbotn Tannhelse er lokale, og skal omfavne nettopp det.

– Det ligger i klinikkens filosofi. Jeg skal være landsbytannlegen. Det er rollen jeg vil ha, sier han.

– Jeg er ikke ute etter tilfeldige pasienter som kommer innom for å fikse noe. Jeg vil mye heller ha de jeg kan jobbe forebyggende med, fortsetter 51-åringen.

Det betyr at han egentlig kun ønsker å se sine pasienter i stolen én gang i året. Til puss og rens og for å sikre at det er null hull også neste år. Det er det som er jobben.

– Reparere gjør vi når vi må, men det er ikke det som er greia. Det er godt å kunne hjelpe med akutte problemer, men den røde tråden for oss er å forebygge. Vi skal være en klinikk som hjelper folk å ta vare på tennene sine, understreker han.

Vår filosofi

TEAM KOLBOTN TANNHELSE

Lokalt lag: Kolbotn Tannhelse består i stor grad av lokale medarbeidere. Fra venstre: Oline Kihlman (tannlegesekretær), Sadia Shah Kazmi (tannlegesekretær), Aisha Zafar (tannpleier), Alan Hafid (tannlege), Therese Johansen (tannlegesekretær/klinikksjef), Judith Zürcher (tannlegesekretær), Thomas Kihlman (tannlege) og Thomas Nordhammer (tannlege).


SENTRALT

Bygdas sentrum. Lokalene til Kolbotn Tannhelse ligger i Ingierveien 6 - i første etasje i samme bygg som den offentlige tannlegen, Oppegård tannklinikk. Tvers over gaten for gamle Oppegård Rådhus.


STATE OF THE ART

Moderne utstyr. Det er en god stund siden borret som ble pumpet med foten av tannlegen. Kolbotn Tannhelse har det siste innen utstyr.


LANDSBYTANNLEGEN

Elsker lokamiljøet. Thomas Kihlman har et nært forhold til hjemstedet sitt. Bygda, som han selv sier.


LYSE LOKALER

Ingierveien 6. I nye, lyse lokaler holder Kolbotn Tannhelse til.De tilbyr selvfølgelig langt mer enn puss og rens. I dag består klinikken som nevnt av tre tannleger og en tannpleier. I tillegg til fire tannhelsesekretærer. De står definitivt ikke stille. I 2020 etablerte de en tannlegevakt, og høsten 2021 vil en spesialist i tannkjøttsykdommer være fast tilknyttet klinikken.

Om det er hull, rotbehandling, tannkjøttsykdommer, tannimplantater, kroner og broer, akutthjelp eller kosmetisk tannpleie. I Ingierveien 6 får du utført det du måtte ha behov for innen tannstell og munnhelse, presist og effektivt.

Av lokalt mannskap.

Men grunnlaget vil alltid være rådgivning og forebygging.

– Jeg skal lære deg å pusse tennene slik at du slipper å bruke masse penger på å reparere dem. Da er det bedre å ha et fast klientell. Jeg vil helst at hoveddelen av mitt yrke skal være at jeg har en fast gruppe som jeg følger opp, og som jeg kan jobbe forebyggende, sier han, før han legger til:

– Det andre løser seg selv, for uhell skjer. Folk faller av sykkelen, glir på isen eller biter på stein i brødet, sier Thomas Kihlman. Landsbytannlegen.

Bred kompetanse

– Jeg skal lære deg å pusse tennene slik at du slipper å bruke masse penger på å reparere dem.

Material property, Font

Thomas Kihlman

ANNONSE FOR KOLBOTN TANNHELSE

PRODUSERT AV NATIVE MEDIA.


AT-logo-bunn.png

Redaktør:

Klaus Eriksen


Forlagsredaktør:

Thomas Witsø-Bjølmer


Nettansvarlig:

Hans Kristian Barbøl


Salgsansvarlig:

André Berger


Salgsansvarlig:

Marius Rønningsen


Anlegg&Transport er medlem av:

fagpressen.png

KONTAKT


Redaksjonen:

tips@at.no


Salg:

salg@at.no


Telefon:

66 82 21 21


Postadresse:

Postboks 11
1411 Kolbotn


Besøksadresse:

Sofiemyrveien 6D
1412 Sofiemyr


Personvern/cookies


All journalistikk er basert på Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten

ANNONSE

Product, Azure, Font
Azure, Font